Mε εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη το 1ο Phygital Συνέδριο της Νομικής Βιβλιοθήκης, το 4ο Επιστημονικό Συνέδριο για το Δίκαιο του Ανταγωνισμού με θέμα «Competition Law in 2020: world of evolving and thorny challenges», την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020. Το Συνέδριο είχε τεθεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τη θεσμική υποστήριξη του ΣΕΒ.

Την έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Ιωάννης Λιανός, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης, Μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ και Επικεφαλής της ομάδας εργασίας του ΣΕΒ για «Θέματα Ανταγωνισμού και Αγοράς».

Στο Συνέδριο μετείχαν 24 εξειδικευμένοι ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με Keynote Speakers τον Δικαστή Savva Papasavva, Vice President of the Generla Court of the EU και τον Guillaume Loriot, Director responsible for Directorate C, DG COMP (Brussels).

Aκαδημαϊκοί, εξειδικευμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι σχετικών Φορέων, από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, συναντήθηκαν για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν για τις κρίσιμες εξελίξεις σε επίπεδο δικαίου και πολιτικής ανταγωνισμού, αναφορικά με τις κρατικές ενισχύσεις, τον έλεγχο των συμπράξεων και των συγχωνεύσεων και τις αντιμονοπωλιακές πρακτικές.

Περισσότεροι από 170 σύνεδροι παρακολούθησαν τις εργασίες του πρώτου Phygital Συνεδρίου της Νομικής Βιβλιοθήκης και τον ζωντανό διάλογο που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των: T.Christoforou, M.Velentza, S.Mavroghenis, A.Papanikolaou, P.Stancanelli, C.Thomas, Λ.Αθανασίου, Χ. Γκενάκος, Σ.Δρακακάκης, Β.Καραγιάννης, Μ.Ιωαννίδου, Δ.Λουκάς, Αλ.Μικρουλέα, Β.Μερτικοπούλου Π.Μπερνίτσας, Λ.Ντέκα, Γ.Πελεκάνος, Ελ.Ράντος, Μ.Ι.Ράντου,  Κ.Σαββαίδου, Ι.Στεφάτος, Γ.Τριανταφυλλάκης, Π.Φώτης.

Το Phygital Συνέδριο πραγματοποιήθηκε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας events.nb.org που σχεδίασε το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Νομικής Βιβλιοθήκης.

Χορηγοί του Συνεδρίου: COCA COLA, 3E, ZEPOS & YANNOPOULOS, DRYLLERAKIS & ASSOCIATES, BALLAS, PELECANOS & ASSOCIATES, KLC LAW FIRM, KG LAW FIRM, POTAMITIS VEKRIS, ΒΕRNITSA LAW FIRM, STAVROPOULOS & PARTNERS

Αναρτήθηκε: Οκτωβρίου 16, 2020