ABB: Η ABB κυριάρχησε στα Health & Safety Awards 2022

6 Ιουνίου 2022 | Νέα Μελών
  • Τα Health & Safety Awards επιβραβεύουν τις εταιρείες που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας.
  • Η ABB κέρδισε το σημαντικό βραβείο “Occupational Health & Safety Team of the Year“, όπως και βραβείο σχεδιασμού, ανάπτυξης και παρακολούθησης του συστήματος διαχείρισης Υ&Α στην εργασία.
  • Μερικές ακόμα από τις κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκε η ABB είναι η “Αποτελεσματική Συμμετοχή Εργαζομένων”, η “Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση του Προσωπικού” και η “Καινοτομία σε θέματα Υ&Α”.

Η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2022, των βραβείων που διοργανώνει η Boussias Communications υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου στο Μουσείο Οίνου, στην Παλλήνη. Στην τελετή παραβρέθηκε και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Σκοπός των βραβείων είναι η ανάδειξη και η επιβράβευση όσων επιχειρήσεων δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας, καθώς και όσων καινοτομούν και επενδύουν με αίσθημα ευθύνης στο ανθρώπινο δυναμικό. Επιπλέον, επιβραβεύονται επιχειρήσεις που διακρίνονται για τη διάθεση υπηρεσιών και τεχνολογιών που συμβάλλουν στη μείωση ατυχημάτων και ασθενειών στο χώρο εργασίας.

Η ABB ήταν ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της διοργάνωσης, αφού κατάκτησε το σημαντικό βραβείο “Occupational Health & Safety Team of the Year”, ως η καλύτερη ομάδα σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας στον εργασιακό χώρο.

Η ABB τιμήθηκε επίσης με Gold Award στις κατηγορίες “Αποτελεσματική Συμμετοχή Εργαζομένων” (Employees Involvement), “Εκπαίδευση & Ευαισθητοποίηση Προσωπικού” (Work H&S Training Program & Awareness Initiative) και “Καινοτομία στα θέματα Υ&Α” (Innovation in Occupational Health & Safety), ενώ πήρε Silver Award στις κατηγορίες “Υγιής & Ασφαλής Εργασιακός Χώρος” (Healthy & Safe Workplace) και “Διαχείριση επισκεπτών” (Preparing Workplaces for COVID-19).

Τέλος, η εταιρεία απέσπασε και το βραβείο στην κατηγορία “Άλλοι Κλάδοι Βιομηχανίας” (Manufacturing), για τα εξαιρετικά επιτεύγματά που αφορούν στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και παρακολούθηση του συστήματος διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας στην ΑΒΒ ΑΕ.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις διακρίσεις μας στα βραβεία Health & Safety, καθώς αποτελούν αναγνώριση των προσπαθειών μας. Όμως δεν επαναπαυόμαστε, γιατί ο τομέας της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία απαιτεί καθημερινή και προσηλωμένη ενασχόληση καθώς και συνεχή ομαδική προσπάθεια. Στην ΑΒΒ αναγνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοί μας είναι η κινητήρια δύναμη σε ότι κάνουμε. Όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και τις ίδιες αξίες και εμπνέουμε συνεχώς ο ένας τον άλλον προς την επιχειρηματική αριστεία. Στόχος μας είναι όλοι όσοι εργάζονται στην ΑΒΒ να είναι και να αισθάνονται ασφάλεια, κάθε μέρα. Αυτό δεν είναι μόνο ηθική υποχρέωση, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την μακροπρόθεσμη επιτυχία μας.» δήλωσε ο Απόστολος Πετρόπουλος, Διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΒ Ελλάδος, για τα βραβεία.

Αποτελεσματική συμμετοχή εργαζομένων μέσω εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης

Η ΑΒΒ ενθαρρύνει τους εργαζομένους της να συμμετέχουν ουσιαστικά στη διαχείριση θεμάτων ΥΑΕ (Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία) και ζητά τη γνώμη τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, δημιουργώντας κλίμα εμπιστοσύνης. Με την εξάλειψη των ανασφαλών συνθηκών και πηγών κινδύνου, την υποβολή προτάσεων βελτίωσης και παραπόνων, την Ετήσια Έρευνα Ικανοποίησης HSE, τα Safety Observation Tours και τις τακτικές ενδοτμηματικές συναντήσεις, ενισχύεται η δέσμευση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι καλούνται να παρακολουθήσουν συγκεκριμένες εκπαιδεύσεις σχετικά με την ΥΑΕ, τόσο κατά την πρόσληψή τους, όσο και κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας τους στην ABB.

ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex). Η ABB είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού, καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα. Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 105.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ