Cenergy Holdings: Η Alcoa συνδράμει στην ανάπτυξη υποδομών ανανεώσιμης ενέργειας με πωλήσεις EcoLum TM χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Hellenic Cables

6 Ιουνίου 2022 | Νέα Μελών

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Hellenic Cables, δεσμεύεται να επιτύχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας έως το 2050

Η Alcoa Corporation (AA: NYSE) ανακοίνωσε σήμερα ότι προμηθεύει αλουμίνιο EcoLum TM χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα στην Hellenic Cables, τον κλάδο καλωδίων της Cenergy Holdings, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη στις βασικές αγορές μεταφοράς και διανομής ανανεώσιμης ενέργειας.

Η Hellenic Cables λειτουργεί πέντε εργοστάσια παραγωγής σε τρεις χώρες και κατασκευάζει καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και υποβρυχίων συνδέσεων, καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες.

Το EcoLum™ αποτελεί μέρος της οικογένειας προϊόντων SustanaTM χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα της Alcoa, της πιο ολοκληρωμένης στη βιομηχανία αλουμινίου, και έχει αποτύπωμα άνθρακα που είναι περίπου 3,5 φορές χαμηλότερο από τον μέσο όρο της παγκόσμιας βιομηχανίας.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Hellenic Cables και τους στηρίζουμε στη δέσμευσή τους προς ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον», δήλωσε η Kelly Thomas, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος και Εμπορική Διευθύντρια της Alcoa. «Γνωρίζουμε ότι το αλουμίνιο είναι ένα βασικό υλικό για ένα βιώσιμο μέλλον, και η εταιρεία μας εγγυάται την υπεύθυνη παραγωγή από το ορυχείο στο μέταλλο, όλα σε άριστη ποιότητα, και με την υποστήριξη μιας ισχυρής εξυπηρέτησης πελατών.»

Το αλουμίνιο EcoLum παράγεται σε χυτήρια που λειτουργούν με υδροηλεκτρική ενέργεια και δεν παράγει πάνω από 4,0 μετρικούς τόνους εκπομπών CO2e για κάθε παραγόμενο τόνο μετάλλου, συμπεριλαμβανομένων τόσο των άμεσων όσο και των έμμεσων εκπομπών (πεδίο εφαρμογής 1 και πεδίο εφαρμογής 2) σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης βωξίτη και της επεξεργασίας αλουμίνας.

Ο Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables, δήλωσε ότι η Hellenic Cables βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική προτεραιότητα της Alcoa για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
«Η Hellenic Cables δεσμεύεται όχι μόνο να μειώσει τις δικές της λειτουργικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και να προωθήσει δραστηριότητες απεξάρτησης από τις εκπομπές άνθρακα σε όλους τους τομείς επιρροής της επιχείρησης», δήλωσε ο κ. Αλεξίου. «Η Alcoa δρα ως καταλύτης και συμβάλλει αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση. Δίνουμε προτεραιότητα στον επείγοντα χαρακτήρα των άμεσων και αναγκαίων δράσεων μετριασμού των εκπομπών άνθρακα και το EcoLumTM ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, ενισχύοντας την αξία των προϊόντων μας.»

Το αλουμίνιο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το χαλκό όσον αφορά στην αγωγιμότητα, στις μηχανικές ιδιότητες και στην αντοχή. Με τη χρήση αλουμινίου χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα EcoLum, οι πελάτες της Hellenic Cables θα έχουν την ευκαιρία να μειώσουν τις δικές τους εκπομπές του πεδίου 3, αγοράζοντας υψηλής ποιότητας καλωδιακά προϊόντα με σημαντικά χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα.

Στο βιβλίο παραγγελιών της για το 2022, η Alcoa βλέπει πάνω από τριπλάσια ετήσια αύξηση για τα προϊόντα αλουμινίου Sustana. Εκτός από το EcoLum, η σειρά Sustana περιλαμβάνει επίσης το αλουμίνιο EcoDuraTM, το εσωτερικό του οποίου είναι τουλάχιστον 50 τοις εκατό ανακυκλωμένο, και το EcoSourceTM, τη μοναδική στον κόσμο αλουμίνα χαμηλής περιεκτικότητας άνθρακα για μεταλλουργικές χρήσεις.

Το EcoLum παράγεται σε εργοστάσια που τροφοδοτούνται κυρίως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σήμερα, πάνω από το 80 τοις εκατό των μεταλλουργικών εργασιών της Alcoa παγκοσμίως τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εκτός από τα προϊόντα χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα της Alcoa, η Εταιρεία έχει χαράξει έναν τεχνολογικό οδικό χάρτη που στοχεύει στην επανεφεύρεση της βιομηχανίας αλουμινίου για ένα βιώσιμο μέλλον και στην υποστήριξη της φιλοδοξίας της για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών έως το 2050.

Σχετικά με τη Alcoa Corporation
Η Alcoa (NYSE: AA) είναι ένας παγκόσμιος βιομηχανικός ηγέτης στα προϊόντα βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου με όραμα την επανεφεύρεση της βιομηχανίας αλουμινίου προς την κατεύθυνση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Η προσέγγισή μας βασίζεται σε αξίες που περιλαμβάνουν την ακεραιότητα, την λειτουργική αριστεία, την φροντίδα για τους ανθρώπους και την θαρραλέα ηγεσία. Σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε το ακατέργαστο δυναμικό σε πραγματική πρόοδο. Από την ανάπτυξη της διαδικασίας που έκανε το αλουμίνιο ένα προσιτό και ζωτικό μέρος της σύγχρονης ζωής, οι ταλαντούχοι άνθρωποι της Alcoa έχουν αναπτύξει ρηξικέλευθες καινοτομίες και βέλτιστες πρακτικές που έχουν οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποδοτικότητα, ασφάλεια, βιωσιμότητα και ισχυρότερες κοινότητες όπου και αν δραστηριοποιούμαστε.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.alcoa.com

Cenergy Holdings

Η Cenergy Holdings είναι μια Βέλγικη εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης. Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου και σημαντικός παραγωγός κοίλων τμημάτων χάλυβα για τον κατασκευαστικό τομέα. Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους προαναφερθέντες τομείς.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ