Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας ΟΠΕΜΕΔ για την επεξεργασία πρότασης για την εισαγωγή της Διαμεσολάβησης στη ρύθμιση οφειλών φυσικών προσώπων.

Στην έναρξη της συνεδρίασης παρέστη ο Ειδικός Γραμματέας ΕΓΔΙΧ κ. Φ. Κουρμούσης, ο οποίος προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και τον κυβερνητικό σχεδιασμό στο πεδίο της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους. Ακολούθως, τα μέλη της Ομάδας συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσης διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης πρότασης για τη θέσπιση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και νοικοκυριών, με αξιοποίηση του θεσμού της Διαμεσολάβησης.

Στη σύσκεψη, υπό τον συντονισμό του ΓΓ ΟΠΕΜΕΔ Νικόλα Κανελλόπουλου συμμετείχαν τα Μέλη της Ομάδας κ.κ. Ζωή Γιαννοπούλου, Βασιλική Κουμπλή, Αικατερίνη Κωτσάκη (Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών), Μπερναντέτ Παπαβασικείου-Σρέκενμπεργκ, Νανά Παπαδογεωργάκη, Ευγνωσία Ραφτοπούλου, Όλγα Τσιπτσέ και Σοφία Τσιπτσέ, καθώς και η Διευθύντρια του ΟΠΕΜΕΔ Λίλα Βόγλη και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημήτρης Μάντζος.