Ιούλ 13

Ψηφιακή εκδήλωση “Κεφαλαιουχικές εταιρείες: Διοικώντας υπό το βάρος της ευθύνης”

Για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση επενδύσεων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου πλαισίου ευθυνών των διοικήσεων των εταιρειών.

Στην κατεύθυνση αυτή, απαιτούνται προτάσεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν καθοριστικά στην ενθάρρυνση της συμμετοχής αξιόλογων στελεχών στα επιχειρηματικά σχήματα και τις επερχόμενες επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το ειδικό ψηφιακό τεύχος του ΣΕΒ που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Νομική Βιβλιοθήκη και αγγίζει τα θέματα που απορρέουν από το πλαίσιο ευθυνών των διοικούντων κεφαλαιουχικές εταιρείες βάσει του εθνικού εταιρικού, φορολογικού, πτωχευτικού και εργατικού δικαίου, του δικαίου του ανταγωνισμού, των διατάξεων της εταιρικής διακυβέρνησης καθώς και βάσει των επερχόμενων εξελίξεων του ενωσιακού δικαίου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι συγγραφείς του τεύχους, εξειδικευμένοι νομικοί με μακρά εμπειρία και εξειδίκευση, για να απαντήσουν στα ερωτήματα και τις ανησυχίες που προβληματίζουν τα στελέχη που φέρουν το βάρος της ευθύνης για τις πράξεις ή παραλείψεις του νομικού προσώπου.

Δηλώστε συμμετοχή έως την Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021. Θα λάβετε το σύνδεσμο ηλεκτρονικής παρακολούθησης του εργαστηρίου μετά την εγγραφή σας.

Δείτε παρακάτω:

  • Το αναλυτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου.
  • Το ειδικό τεύχος που εκπόνησε ο ΣΕΒ σε συνεργασία με την Nομική Bιβλιοθήκη με τίτλο «∆ιοικώντας υπό το βάρος της ευθύνης Πλαίσιο, προκλήσεις και προτάσεις».
  • Την παρουσίαση του κ. Μιχάλη Μητσόπουλου, Διευθυντή του Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών του ΣΕΒ «Διοικώντας υπό το βάρος της ευθύνης».
  • Την παρουσίαση του κ. Κώστα Καλλιντέρη, Επικεφαλής Τμήματος Φυσικών Προσώπων, PwC Ελλάδας «Ευθύνη Μελών Διοίκησης Κεφαλαιουχικών Εταιρειών από Φορολογικές Παραβάσεις».
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ