Ινδία, η μεγάλη αγορά των ευκαιριών για τους Έλληνες εξαγωγείς

Οι σημαντικές προοπτικές που παρουσιάζονται για την ενίσχυση των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ινδίας, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ινδίας με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και τη συμμετοχή του ΣΕΒ, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022.

Με κεντρικό θέμα «Συνεργασία Ινδίας-Ελλάδας για την προώθηση των διμερών εμπορικών και επενδυτικών ευκαιριών», η εκδήλωση επικεντρώθηκε σε κλάδους κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς των εξαγωγών και των επενδύσεων, όπως τρόφιμα και ποτά, βιομηχανικά προϊόντα, καταναλωτικά προϊόντα κ.α., καθώς και στη διερεύνηση ευκαιριών στον κλάδο της τεχνολογίας, του τουρισμού, των κοσμημάτων κ.λπ.. Η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί προοίμιο της 8ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής που θα διοργανωθεί στην Αθήνα τον Απρίλιο και στην οποία η Ινδία θα εκπροσωπηθεί από πολυμελή αποστολή.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα, Α.Ε. κ. Amrit Lugun, ο οποίος αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς μακροχρόνιους δεσμούς των δύο χωρών και στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην συμμετοχή της Ινδίας ως «τιμώμενης χώρας» στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 2019 (η Ινδία ήταν επίσης η «τιμώμενη χώρα» το 2009), στην οποία εκπροσωπήθηκε από επιχειρηματική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Shri Hardeep Singh Puri.

Η κα. Μακρυγιάννη, Senior Advisor ExportReady, αφού ευχαρίστησε την Πρεσβεία της Ινδίας για τη πρωτοβουλία διοργάνωσης της συνάντησης, δήλωσε ότι «αν και οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, υπάρχει πάντα περιθώριο για αύξηση των εμπορικών και επενδυτικών συναλλαγών, σε κλάδους αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως τα φάρμακα, τα τρόφιμα, τα δομικά υλικά, η ενέργεια και οι περιβαλλοντικές υπηρεσίες. Η Ινδία αποτελεί χώρα στόχο για τον ΣΕΒ. Για αυτό το λόγο θα συνδράμουμε στην υποδοχή της επιχειρηματικής αποστολής τον Απρίλιο. Η στιγμή είναι κατάλληλη για να ξεκινήσουμε πολλές και αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες».

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ