InterMed: Prix Galien 2023/ Τιμητικό βραβείο στην Ιουλία Τσέτη και τον ΟΦΕΤ

6 Απριλίου 2023 | Νέα Μελών

Χαιρετισμός κας Ιουλίας Τσέτη στο Prix Galien 2023

Κύριες και Κύριοι υπουργοί, Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι, Αξιότιμη πρόεδρος των βραβείων κυρία Τζένη Περγαλιώτου, Αξιότιμα μέλη της Επιτροπής των Βραβείων,

Σας ευχαριστώ θερμά για την σημερινή σημαντική μου βράβευση με το ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ των PRIX GALIEN 2023, το οποίο με ενισχύει και με ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο, να συνεχίσω το δύσκολο έργο μας στον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη. Ένα έργο που στηρίζει όχι μόνο τη δημόσια υγεία και τον ασθενή, αλλά και την οικονομία και την κοινωνία, καθώς στο πεδίο αυτό, κατευθύνεται περισσότερο το χρέος μας.

Ο Όμιλος Τσέτη, είναι συνυφασμένος με τις έννοιες καινοτομία, υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη, αριστεία, ίσες ευκαιρίες στην εργασία και σε θέσεις ευθύνης, no gender περιβάλλον και ισότητα των φύλων. Δεν φοβάται την αριστεία, αντίθετα επιδιώκει τη βάσανο της αξιολόγησης. Και αυτήν την φιλοσοφία μας έχουν ενστερνισθεί απόλυτα, οι 600 και πλέον εργαζόμενοι του Ομίλου μας.

Οι βιομηχανίες του Ομίλου UNI-PHARMA & InterMed, είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ως επίσημοι προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ πρόσφατα διακριθήκαμε ως MOST SUSTAINABLE COMPANIES αλλά και ως Top Employers, μέσα από διαρκείς και σκληρές αξιολογήσεις.

Ο Όμιλος έχει υιοθετήσει τα SDGs και τα πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής του λειτουργίας. Στοχεύουμε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο το κοινωνικό μας αποτύπωμα, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα, παραμένοντας προσηλωμένοι στην αποτελεσματική διακυβέρνηση.

Δίνουμε βαρύτητα στην καινοτομία και στην οικοδόμηση στρατηγικών σχέσεων με όλους τους εταίρους μας και ιδιαίτερα με την Ακαδημαϊκή κοινότητα, γνωρίζοντας την αξία και τη δυναμική που έχουν οι βιοεπιστήμες, οι τεχνολογίες αιχμής, η τεχνητή νοημοσύνη, η βιοτεχνολογία, αλλά και η ψηφιακή μεταρρύθμιση στην απαιτητική εποχή μας.

Την τελευταία δεκαετία, έχουμε επενδύσει πάνω από 120 εκατ. ευρώ, ενώ την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου της UNI-PHARMA, επί της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας και της νεοσύστατης βιομηχανίας UniHerbo, η οποία θα αξιοποιήσει τον πλούτο της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας.

Την τετραετία 2018-2021 ο Όμιλος έχει συνολικά χρηματοδοτήσει με ίδια κεφάλαια 37 ερευνητικές προτάσεις – οι 20 εκ των οποίων, αφορούν υποτροφίες του Ιδρύματος Κλέων Τσέτης.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεχούς και διαχρονικής επένδυσης στην καινοτομία αποτελούν τα περισσότερα από 100 ιστορικά, Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας που έχουν απονεμεθεί στον Όμιλο.

Επίσης, σήμερα βρίσκονται σε ισχύ, 50 εθνικές ευρεσιτεχνίες (πατέντα) και 9 ευρωπαϊκές. Οι 6 δε από τις 9, έχουν υποβληθεί σε περίπου 60 χώρες.

Θα ήθελα να τονίσω, ότι στη χώρα μας παράγεται βασική έρευνα, την οποία οι επιχειρήσεις θα πρέπει επιτέλους να υποστηρίξουν, με στόχο οι νέοι επιστήμονες να παραμείνουν στη χώρα μας και ταυτόχρονα να δώσουμε την ελπίδα σε όσους επιθυμούν, να ακολουθήσουν το ερευνητικό πεδίο, προκειμένου η Ελλάδα να μεταμορφωθεί στην πράξη, σε έναν πραγματικό Κόμβο Καινοτομίας, Έρευνας, Ανάπτυξης και Αριστείας.

Γνωρίζουμε ότι μόνο μέσα από την καινοτομία και τις συμμαχίες με την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, θα προκύψουν νέες φρέσκιες ιδέες και έξυπνες start up επιχειρήσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και θα ενισχύσουν την κοινωνική πρόοδο.

Πιστεύουμε στην έρευνα αλλά και στη νέα γενιά, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στους ερευνητές καθώς είναι βέβαιο ότι αυτοί θα φέρουν την αλλαγή στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ θερμά

InterMed

Η InterMed ιδρύθηκε το 1996 από το φαρμακοποιό Κλέωνα Τσέτη, ο οποίος οραματίστηκε μια νέα πρωτοπόρα παραγωγική βιομηχανία στο χώρο της υγείας που θα συνέβαλε στην αντιμετώπιση των καθημερινών καθώς και των ειδικών καταστάσεων υγείας που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης αυτής πορείας, η InterMed έχει επιδείξει συνεχή ανάπτυξη, εξετάζοντας τις προοπτικές του μέλλοντος και λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις, με αποτέλεσμα να διευρύνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της, τα οποία ξεχωρίζουν για την καινοτομία και την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα. To αποτέλεσμα αυτής της πορείας είναι η καθιέρωση της InterMed στην Ελληνική και Διεθνή αγορά με brands όπως τα Unisept, Chlorhexil, Eva, Reval κ.α.

Η καθοδήγηση του εμπνευσμένου ιδρυτή της αλλά και το πάθος και το όραμα της δεύτερης γενιάς ιδιοκτητών σε συνάρτηση με τη δέσμευση και την τεχνογνωσία του έμπειρου και άρτια καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού, συντελούν στην επίτευξη της στρατηγικής της InterMed και στην πολύπλευρη προσφορά της στην κοινωνία.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ