KPMG: 10 προσωπικότητες της επιχειρηματικής, και μη, σκηνής συζητούν με στελέχη της KPMG θέματα ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης

7 Απριλίου 2023 | Νέα Μελών

“#EmbraceEquity talks”, μια σειρά podcasts επιχειρούν να εμπνεύσουν την κοινωνία και το επιχειρείν

Tο “#EmbraceEquity talks” πρόκειται για μια σειρά podcasts στα οποία η KPMG επιχειρεί να ενθαρρύνει την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο να υιοθετήσει την πρακτική των ίσων ευκαιριών και της συμπερίληψης, αλλά και να πατάξει τους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, #EmbraceEquity, η KPMG μας συστήνει στα podcasts αυτά κάποιες προσωπικότητες της επιχειρηματικής, και μη, ζωής που μπορούν να μας εμπνεύσουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα στελέχη της KPMG, Δανάη Καλαματιανού, Άρτεμις Πάνου, Νιόβη Σαρρή, Αλκιβιάδης Σιαράβας και Γεωργία Σταματέλου και ανοίγουν μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με καλεσμένες και καλεσμένους από διαφορετικούς χώρους και με ξεχωριστές ιδιότητες, οι οποίοι εκφράζουν όλη τη βεντάλια και την «πολυχρωμία» που διέπει η διαφορετικότητα. Οι Αλεξάνδρα Γεωργιάδου, Βασίλης Καραμητσάνης, Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, Σοφία Κωνσταντοπούλου, Μάρθα Μυλωνά, Σοφία Παπαδοπούλου, Έλπη Πετράκη, Νίκος Τσατσακλάς, Πένυ Ρέτσα μας αφηγούνται προσωπικές εμπειρίες, απόψεις και θέσεις γύρω από την παλέτα της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης και της ισότιμης ένταξης.

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications and Corporate Citizenship Manager της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά «Νοιώθω υπερήφανος που τόσο διακεκριμένες προσωπικότητες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας να συζητήσουμε για τα θεμέλια μιας πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας. Δεν σας κρύβω πως στη σειρά #EmbraceEquity talks, οι αξιόλογοι προσκεκλημένοι μας φανερώνουν αλήθειες ανθρώπινες οι οποίες γίνονται έμπνευση για όλους εμάς στο χώρο εργασίας, αλλά και την κοινωνική ζωή. Συζητήσεις που στο παρελθόν ήταν άβολες, γίνονται απαραίτητες στο σήμερα.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, ότι στην KPMG δεν γίνονται διακρίσεις ως προς το φύλο, αλλά εστιάζουμε έμπρακτα και αποκλειστικά στον επαγγελματισμό, τις επιδόσεις και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων μας. Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως η KPMG είναι η πρώτη εταιρεία που έκανε γυναίκα συνεταίρο το 1995, πρώτη ανάμεσα στις “BIG 4” εταιρείες στην Ελλάδα, την κ. Δήμητρα Καραβέλη, ενώ σήμερα το 55% των εργαζομένων της εταιρείας είναι γυναίκες.

Βεβαίως, η ισότιμη ένταξη των γυναικών, αλλά και άλλων υποεκπροσωπούμενων ομάδων δεν είναι μια υπόθεση “λυμένη”. Ωστόσο πιστεύουμε πως ο δημόσιος διάλογος και η ανάδειξη των θεμάτων αυτών συνδράμει στην αντιμετώπιση των στερεοτύπων και των ανισοτήτων.»

Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα podcast της KPMG στην Ελλάδα σε website, Apple Podcasts, Google και Spotify.

Ευχαριστούμε το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για τη φιλοξενία στα στούντιο τους για την πραγματοποίηση των “#EmbraceEquity talks”.

KPMG

Η KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιούμαστε σε 154 χώρες και περιοχές και απασχολούμε περισσότερα από 200 000 άτομα σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι ανεξάρτητες εταιρίες-μέλη του δικτύου της KPMG είναι συνδεδεμένες με την KPMG International Cooperative (KPMG International), μια ελβετική εταιρεία. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι:

  • Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες
  • Audit, Tax and Advisory services

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ