Φεβ 15

Πρόγραμμα «Women in Leadership»

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής:

Ενότητα Ι: 15 ή 16/2/2023 // 9:30-13:30 ή 14:30-18:30

Ενότητα ΙΙ: 21 ή 22/2/2023 // 9:30-13:30 ή 14:30-18:30

Ενότητα ΙΙΙ: 6 ή 7/3/2023 // 9:30-13:30 ή 14:30-18:30

Διάρκεια σεμιναρίου: 20 ώρες

Τρόπος διεξαγωγής: Zoom platform

Μέγιστος Αριθμός ατόμων: 80

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν για στελέχη εταιρειών-μελών του ΣΕΒ, με συμβολικό τίμημα €50 ευρώ υπέρ του Φιλανθρωπικού Σωματείου Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία».

Προθεσμία πληρωμής ποσού για την κατοχύρωση της συμμετοχής: 14/2/2022

Προθεσμία αίτησης συμμετοχής: 13/2/2022

Στόχοι προγράμματος

Το πρόγραμμα Γυναίκες και Ηγεσία, το οποίο προσφέρθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα το 2014, από το ALBA και τον ΣΕΒ,  έχει σχεδιαστεί ειδικά για γυναίκες – στελέχη, οι οποίες αντιμετωπίζουν προκλήσεις που συνδέονται με θέματα μετάβασης ηγεσίας, καθώς και τις προκλήσεις ηγεσίας που φέρει η εποχή της ψηφιακής ανατροπής και αποσκοπεί να ενδυναμώσει τα στελέχη στους εξής τομείς:

  • Βελτίωση της απόδοσης μέσα από τον συνδυασμό σύγχρονων δεξιοτήτων και πρακτικής εμπειρίας
  • Ανάπτυξη συμπεριφορών, ικανοτήτων και τρόπου σκέψης που συνδέεται με την αποτελεσματική ηγεσία
  • Κατανόηση της Ψηφιακής Ανατροπής και τους τρόπους με τους οποίους αναπτύσσεται η Ηγεσία, την Ψηφιακή Εποχή
  • Δημιουργία και υποστήριξη ενός δικτύου γυναικών που στηρίζεται στη συνεργατική μάθηση, την ανταλλαγή γνώσης και τη διάχυση οργανωσιακής εμπειρίας, προκειμένου να προσθέσει αξία στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα

*Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τρεις εκπαιδευτικές ενότητες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν σύγχρονη γνώση και δεξιότητες που συνδέονται με την αποτελεσματική ηγεσία και θα ολοκληρωθεί με το Συνέδριο με θέμα ‘Women in Leadership and the ‘‘Present” of Work’. Μέσα από τον συνδυασμό διασύνδεσης και μάθησης (network learning), σύγχρονης ακαδημαϊκής θεωρίας, δια δραστικών ασκήσεων, παιγνίων και αφήγησης, οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να εστιάσουν σε θέματα όπως οι δυνατότητες και οι προκλήσεις των μεταβάσεων ηγεσίας, η δημιουργία εμπιστοσύνης, η λήψη πρωτοβουλιών, η επιρροή, καθώς και η σημασία της αυθεντικής ηγεσίας και οι αξίες και αρετές που συνδέονται με αυτήν.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Στελέχη μεσαίας ιεραρχικής βαθμίδας που διοικούν ομάδες
  • Στελέχη που καλούνται να διοικήσουν νέες ομάδες ή που έχουν πρόσφατα αναλάβει την ηγεσία ομάδων

Εισηγήτριες: 

Αλέκα Σκούρα, Teaching  Fellow, ALBA Graduate Business School, The American College of Greece – Σύμβουλος διοίκησης ανθρωπίνων πόρων και στρατηγικής οργανωσιακής εκπαίδευσης

Η Αλέκα Σκούρα συνδυάζει πολυετή εμπειρία στην Εκπαίδευση Στελεχών με τη Διοίκηση της Απόδοσης και το coaching. Σπούδασε Computer Science στο New York University των ΗΠΑ και με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε στην πολυεθνική εταιρία Achieve Global ως εκπαιδεύτρια και σύμβουλος επιχειρήσεων. Το 1998 ξεκίνησε να εργάζεται στη Eurobank ως υπεύθυνη εκπαίδευσης ενώ  το 2007 και ως το 2014 ανέλαβε την διεύθυνση της μονάδας Εκπαίδευσης και Διαχείρισης της Απόδοσης της Eurobank με συνολική ευθύνη  για τη στρατηγική μάθηση, το σχεδιασμό προγραμμάτων για το εύρος του Οργανισμού καθώς και το σύστημα διαχείρισης της απόδοσης στη Eurobank και την ευθυγράμμισή του με τους στρατηγικούς στόχους του Οργανισμού. Από το 2014 ως σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος στρατηγικής εκπαίδευσης, εισηγήτρια και leadership coach.

Γκόλφω Λαμπρούλη, Τeaching Fellow, Alba Graduate Business School, The American College of Greece – Eκπαιδεύτρια Στελεχών – Eιδικός Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης

H Γκόλφω Λαμπρούλη είναι Εκπαιδευτής ενηλίκων με κύρια ενασχόληση το σχεδιασμό εκπαιδευτικών λύσεων. Η εργασιακή της εμπειρία προέρχεται από τον ξενοδοχειακό κλάδο και τον ασφαλιστικό, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της αφορά στον τραπεζικό κλάδο, όπου ξεκίνησε να εργάζεται το 1992. Από το 1996 ως το 2014 εργάστηκε στη Εurobank , όπου στο πλαίσιο των ευθυνών της στο τμήμα Εκπαίδευσης και Διαχείρισης της Απόδοσης, ανέλαβε το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διδασκαλία πλήθους εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως οι Τεχνικές Πωλήσεων, η Εξυπηρέτηση Πελατών, η Διοίκηση της Απόδοσης, τα Life Skills κτλ. Η Γκ. Λαμπρούλη είναι κάτοχος ΜΒΑ, από το Alba Graduate Business School (1998) και απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (1987). Από το 2015 δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας, σχεδιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ